Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA) isimli kuruluş yıllardır, herkes vegan olursa ve insanlar yerine çiftlik hayvanlarını çok fazla besleyici tahıl ile beslemekten vazgeçilirse, dünyadaki açlığın neredeyse ortadan kalkacağını söylüyor.

Hayvanların beslenmesi için yem gerekli. Yemi yetiştirmek içinse geniş tarım arazilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Artan nüfus ile birlikte yetiştirilen hayvan sayısı da artmakta, dolayısıyla daha fazla yem ekmek için daha geniş tarım arazilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu geniş arazileri elde etmek için de maalesef ormanlar yok edilmektedir. Bu çok kısır bir döngüdür ve ormansızlaşmanın bir sonucu da iklim değişiklikleridir. Kısaca, işleyen bu sistem son derece verimsizdir. Bu verimsizlik yüzünden gelişmiş ülkelerde bile gıda güvensizliği yaşanmaktadır. Nüfus arttıkça, bir gün, hayvanları aynı oranda besleyecek kadar toprak kalmayacak. Oysa bu topraklar hayvanları beslemek yerine insanlar için ekilecek olsa, daha fazla protein elde edilir ve çevre için daha iyidir. Hayvan refahı açısında çok daha iyidir.
Araştırmacılar, ürünlerdeki kalorilerin yüzde 36’sının çiftlik hayvanlarına verildiğini belirlemiştir. Sığırlar kesilip gıdaya dönüştürüldüğünde, bu kalorilerin sadece yüzde 12’si et olarak insana geçiyor. Bu, tahıllar ilk etapta hayvanlar yerine doğrudan insanlar tarafından tüketilmiş olsa, bu kalori kaybı yaşanmayacaktı. Yine aynı araştırma sonuçlarına göre doğrudan insan tüketimi için yetiştirilen ürünler, mevcut gıda kalorilerini yüzde 70’e kadar arttırmaktadır. Asıl önemlisi bu ürünler fazladan 4 milyar insanı daha beslemeye yetecek boyuttadır. Bu rakam, 2050 yılına kadar dünya nüfusundaki 2-3 milyar tahmini artışı karşılamak için fazlasıyla yeterlidir.
Gıda güvensizliğine katkıda bulunan birçok değişken vardır. Ancak çiftçilik uygulamalarını değiştirmek ve sağlıklı bitkisel gıda sağlamak önemli bir adımdır.
Veganlık, doğal çevrenin korunması gerektiği felsefesiyle uyumlu bir yaşam şeklini benimsemektedir ve ciddi bir tehlike olan açlıkla mücadele etmektedir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.