EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
V-Mark Nedir?

Vegan Beslenme Şekli Nasıl?

Vegan ve bitki temelli beslenme şeklinde popülarite gittikçe artmaktadır. Sporculardan sağlık uzmanlarına, hatta ünlülere kadar birçok kişi vegan beslenmeyi tercih etmektedir. Gittikçe daha fazla insan her zamankinden daha fazla, et ve hayvansal ürünlere karşı duran vegan diyetini merak etmektedir. Sağlıklı yaşam alanında vegan diyeti hala tartışılıyor olsa da, gittikçe yaygınlaştığı da bir gerçektir.

Vegan Beslenme Şekli Nasıl?

Bir vegan diyeti tüm et, kümes hayvanları, balık ve süt ve yumurta gibi hayvansal ürünleri hariç tutar. Çoğu vegan, hayvansal ürünlerden yapılmış gıda dışı ürünleri de kullanmaktan kaçınır.

İnsanların vegan beslenme tarzını tam olarak nasıl uyguladıkları kişisel tercihlere bağlıdır. Örneğin, bazı veganlar soya ürünlerini veya et alternatiflerini kullanırken, bazı insanlar soya veya işlenmiş protein alternatiflerinden uzak durur. Ancak temel ilkeler yine de değişmez: veganlar, bir hayvandan elde edilen hiçbir ürünü yemezler ve kullanmazlar.

Birçok insan,s veganları, vejetaryenleri ve bitki temelli beslenen kişileri bir arada gruplandırır, ancak bunların hepsi oldukça farklıdır. Vejetaryenler, yumurta veya süt ürünleri gibi bazı hayvansal ürünleri kullanabilmektedir. Bitki bazlı beslenenler, ağırlıklı meyve ve sebzeler gibi bitkiler etrafında döner, ancak et, balık veya süt ürünlerinden kesin bir şekilde kaçınmaz.

Vegan beslenmede en yaygın endişe protein alımıdır. Birçok insan protein kaynakları olarak et, yumurta, balık veya süt ürünlerine güvenir, genelde de bunlar yemeğin ana kısmıdır. Ancak bunların hepsi protein kaynaklarıdır ve beslenmeden çıkarıldığı anda protein seçenekleri azalmaktadır. Çoğu insan bitkilerden yeterince protein alınamayacağına inanıyor olsa da durum pek de böyle değildir. Her şeyden önce, çoğu insanın düşündüğü kadar vücudun proteine çok ihtiyacı yok. Günlük ortalama protein alımı, kadınlar için 46 gram ve erkekler için 56 gramdır. Çoğu insan, gerekenden çok daha fazla protein tüketmektedir. Verilen değerler ise kolayca bitkisel gıdalardan karşılanabilir.

Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.

Vegan Etiketi

Yakın zamanda yapılan uluslararası bir anket çalışmasında, tüketicilerin, özellikle de genç nüfusun giderek artan şekilde sertifikalara ve etiketlere bağlı alışveriş kararları verdiğini ortaya koymuştur.

Tüketicilerin yüzde 91’i, ürünün vegan olduğunu garanti eden ve bağımsız bir kuruluş tarafından etiketlenmiş ürünleri tercih etmektedir.

V-Mark Nedir?

Vegan Nedir?
Vegan İle Vejetaryen Anlayış Arasındaki Farklar
V-Mark Kriterleri Nedir?
Vegan Anlayışı ve Hayvanların Yaşam Hakkı
V-Mark Anlayışı
Vegan Yaklaşımının Nedenleri - Gıda İntoleransı
Vegan Yaklaşımının Nedenleri - Dini Motivasyon
Vegan Yaklaşımının Nedenleri - Çevresel Taahhüt
Vegan Yaklaşımının Nedenleri - Sağlık Faydaları
Uluslararası Vegan Hakları
Vegan Anlayışında Zulüm İçermeme (Cruelty-Free)
Nasıl Vegan Olunur?
Neden Vegan Olunur?
Vegan Beslenme Şekli Nasıl?
Hayvan Hakları ve Refahı
Ben Veganım ve Bundan Mutluluk Duyuyorum
Vegan Olmak Yapılacak En Doğru Şeylerden Biridir
Hayvanlar Bizim Yememiz İçin Değildir

V-MARK HAKKINDA

BELGELENDİRME

VEGAN ETİKETİ

VEGAN KRİTERLERİ

SERTİFİKA SÜRECİ

VEGAN TESTLERİ

VEGAN GIDA

VEGAN İLAÇ

VEGAN KOZMETİK

VEGAN SPOR

VEGAN TEKSTİL

VEGAN TEMİZLİK

Site içinde ara