EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
V-Mark Nedir?

Nasıl Vegan Olunur?

Veganlığın çevresel, sağlık ve etik faydaları şüphe götürmez. Bu yüzden giderek daha fazla insan vegan olmaktadır. Et, balık, süt ürünleri ve yumurta dahil olmak üzere tüm hayvansal ürünlerden arındırılmış bir beslenme şekli için çevresel ve etik nedenler yeterinde ikna edicidir. Yapılan araştırmalara göre vegan olmak, yerküre üzerindeki insan etkisini azaltmanın en büyük ve tek yoludur.

Nasıl Vegan Olunur?

Vegan olmak için karar vermek önemli bir süreçtir. Vegan olma kararı, kişinin kendisi için neyin doğru olduğu ve yaşam şekli için neyin sürdürülebilir olduğu ile ilgilidir. Bazı uzmanlar, vejetaryenlik dünyasında bir tur atıldıktan sonra veganlığa geçmeyi önerirken, bazı uzmanlar doğrudan veganlığı önermektedir. Bugün eskiye göre vegan ürünlere ulaşmak çok daha kolay. Bu nedenle ılımlı bir geçiş yapmak daha doğru bir seçim gibi görünüyor.

Çevreden gelecek olumsuz tepkilere ve ısrarcı tutumlara karşı soğukkanlı davranmak gerekmektedir. Genelde çoğu insan veganlığa karşı biraz olumsuzdur. O nedenle veganlık konusunda bilgili ve bilinçli olmak, bu tür tepkilere karşı koymak adına önemlidir.

Veganlar en fazla, yetersiz protein aldıkları yönünde eleştiri almaktadır. Bitkisel gıdalardan protein almanın zor olduğu yaygın bir efsanedir. Ancak etten alınacak protein yerine fasulye, bakliyat, tohum ve kuruyemişten de yeterince protein alınmaktadır. Gerçekte bu gıdalar, amino asitler denilen tüm temel protein yapı taşlarını sağlamaktadır. İyi bitkisel protein kaynakları arasında fasulye, mercimek, nohut, soya ürünleri, fıstık ezmesi, kaju fıstığı ve kabak çekirdeği bulunmaktadır.

Bu arada vegan olacaklar, et, yumurta ve balıkta yaygın olarak bulunan B12 vitaminini yeterli miktarda aldıklarından emin olmalıdır. Aksi halde insanlar kendilerini bitkin ve zayıf hisseder. Süt ürünleri alternatifleri, kahvaltılık gevrekler, süt içermeyen ekmek ve maya özü gibi güçlendirilmiş gıdalardan B12 vitamini almak mümkündür. Alternatif olarak, eczaneden bir B12 takviyesi de alınabilir.

Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.

Vegan Etiketi

Yakın zamanda yapılan uluslararası bir anket çalışmasında, tüketicilerin, özellikle de genç nüfusun giderek artan şekilde sertifikalara ve etiketlere bağlı alışveriş kararları verdiğini ortaya koymuştur.

Tüketicilerin yüzde 91’i, ürünün vegan olduğunu garanti eden ve bağımsız bir kuruluş tarafından etiketlenmiş ürünleri tercih etmektedir.

V-Mark Nedir?

Vegan Nedir?
Vegan İle Vejetaryen Anlayış Arasındaki Farklar
V-Mark Kriterleri Nedir?
Vegan Anlayışı ve Hayvanların Yaşam Hakkı
V-Mark Anlayışı
Vegan Yaklaşımının Nedenleri - Gıda İntoleransı
Vegan Yaklaşımının Nedenleri - Dini Motivasyon
Vegan Yaklaşımının Nedenleri - Çevresel Taahhüt
Vegan Yaklaşımının Nedenleri - Sağlık Faydaları
Uluslararası Vegan Hakları
Vegan Anlayışında Zulüm İçermeme (Cruelty-Free)
Nasıl Vegan Olunur?
Neden Vegan Olunur?
Vegan Beslenme Şekli Nasıl?
Hayvan Hakları ve Refahı
Ben Veganım ve Bundan Mutluluk Duyuyorum
Vegan Olmak Yapılacak En Doğru Şeylerden Biridir
Hayvanlar Bizim Yememiz İçin Değildir

V-MARK HAKKINDA

BELGELENDİRME

VEGAN ETİKETİ

VEGAN KRİTERLERİ

SERTİFİKA SÜRECİ

VEGAN TESTLERİ

VEGAN GIDA

VEGAN İLAÇ

VEGAN KOZMETİK

VEGAN SPOR

VEGAN TEKSTİL

VEGAN TEMİZLİK

Site içinde ara