Veganlığa giden yolda birçok şey söylenmiş ve yapılmıştır, ancak firmaların bu yolu doğru takip edebilmeleri için belli kuralların oluşturulması gerekmektedir. Örneğin İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC), etik ürünlere yönelik artan talebe yanıt olarak vegan ürünlerin gerçekten yüzde 100 hayvansal ürünlerden arındırılmasını sağlamak için yeni kriterler belirlemiştir. Vegan anlayışının sağlıklı ve güvenilir bir şekilde gelişmesi açısından tüketicilerin ve firmaların yararına bu tür kurallar önemli görülmektedir.
Hayvan dostu ürünler üretme süreci, deri, süet ve yün gibi popüler malzemeleri ortadan kaldırmaktan daha karmaşık bir süreçtir. Üretici firmalar, yapıştırıcılar, boyalar ve mumlar gibi bileşenler dahil bir üründe kullanılan her malzemeyi incelemek zorundadır.
Aslına bakılırsa, yemek yemek yaygın kabul görürken, mevcut çabalara rağmen giyecek pazarı geride kalmıştır. Bununla birlikte, iklim değişikliği krizi ve hızlı modanın oynadığı rol konusunda artan endişeler, özellikle gençler arasında tüketime yönelik tutumu hızla değiştirmektedir. Bir araştırma sonucunda göre, 16-24 yaş aralığında gençlerin üçte ikisi, bir yıl öncesine göre daha etik moda seçimleri yapmaya çalışmaktadır.
Vegan ürünler ve malzemeler, moda sektöründe daha önemli olmaya başlamıştır. Moda sektörü, vegan kumaş alternatiflerine geçişin bir sonucu olarak, endüstri standartlarını ve çevresel etkiyi geliştirmektedir. Bu sektör, hayvan refahını ve haklarını iyileştirmeye yardımcı olmak için kilit bir alandır. Moda sektöründe ipek, kürk, tüy ve pamuktan deriye kadar hayvanlardan elde edilen bir dizi malzeme vardır. Vegan dünyasında birçok kişi, hayvansal ürünleri tamamen sektörden uzaklaştırmak için kampanya yürütmektedir ve dünya genelinde veganlık büyüdükçe, birçok moda markası, kullandıkları kumaşlar konusunda yön değiştirmektedir.
Örneğin bir vegan moda tasarımcısı, tarım sektöründeki ayak izini iyileştirmek için ürün yelpazesinde kürk ve deri kullanımını azaltmaya karar vermiştir. Vegan alternatiflere geçiş yapan birçok marka bulunmaktadır.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.