Hayvan refahı grupları, ünlü bir Fransız moda markasının, Avustralya’da en büyük timsah çiftliklerinden birini kurmayı planlaması üzerine harekete geçmiştir. Bu tesiste, lüks çanta ve ayakkabılar yapımında kullanılan deriler için 50 binden fazla tuzlu su timsahı yetiştirilecek. Böyle bir girişim, hayvanlara eziyet, sürdürülebilirlik ve vahşi hayvan çiftçiliğiyle bağlantılı hastalıkların tehlikeleri konusunda giderek daha bilinçli hale gelen tüketicilerin tepkisini çekmiştir. Bu tesis, ülkedeki en büyük timsah eti ve derisi çiftliklerinden biri olacak. Timsah derileri, ağırlıklı olarak lüks moda evleri ile döşeme ve mobilya üreten markalara ihraç edilmektedir. Hayvan hakları grupları, söz konusu markayı, bu zalim timsah derisi ticaretini körükleme rolüne son vermeye çağırmaktadır.

Tüketiciler, özellikle hayvanların sömürülmesi ve vahşi yaşam ticaretiyle ilişkili halk sağlığı risklerini ön plana çıkararak, lüks markaların müşterileri de dahil olmak üzere egzotik derilerden giderek daha fazla uzaklaşmaktadır. Şu sıralar birçok lüks marka, kendi hatlarında egzotik hayvan derilerinin kullanımını sona erdirme taahhüdünde bulunmuştur.
Hayvan bazlı malzemelerin modası düşerken, yenilikçi, bitki bazlı ve çevre dostu alternatifler moda evleri tarafından giderek daha fazla benimsenmektedir. Özellikle timsah derisi çok eziyetli süreçlerle elde edilmektedir. Derileri için öldürülen timsahlar çok acı çekiyor. Çoğu timsah derisi, kalabalık tanklarda veya pis kokulu su havuzlarında yetiştirilen çiftlik hayvanlarından elde edilir. İşçiler bazen timsahların omuriliklerini kesmek için bir çekiç ve keski kullanır, bu da hayvanları felç eder, ancak öldürmez. Timsahlar acı ve strese altında kıvranır. Ayrıca, çiftlikteki timsahlar, kalabalık alanlarda yürüyemedikleri veya yüzemedikleri için şekil bozuklukları geliştirmektedir.
Sürüngenleri suistimalden koruyan birkaç yasal düzenleme timsahları da içermektedir. Timsahlar, nesli tehlike altındaki türlerin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşme esasları kapsamında olmasına rağmen, egzotik deri ticareti için yasa dışı olarak avlanmaya devam edilmektedir. Tek bir çanta yapmak için dört timsah derisi kullanılmaktadır.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.