EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Vegan Tekstil Sektörü

Tekstil Sektöründe Vegan Anlayışı

Tekstil sektörünün en büyük markaları ve defileleri, artık hayvansal ürünler ve hayvan zulmü konusunda artan farkındalığın bir sonucu olarak veganlığa yönelmektedir.

Tekstil Sektöründe Vegan Anlayışı

Veganlık, sadece gıda sektöründe değil, moda alanında da dünyayı kasıp kavuran bir kavram olmuştur. Bu durum, bilinçli tüketicinin yükselişine işaret etmektedir. Üstelik vegan tekstil ürünlerine yöneliş, yüzeysel bir hevesten çok daha fazlasıdır.

Vegan tekstil ürünleri, temel olarak hayvanlara eziyet içermeyen kaynaklardan üretilen giyecek ve aksesuarlardır. Bu ürünlerin ne yapım sürecinde ne de test aşamalarında hayvanlara zarar verilmemekte ve ürünün tasarımında herhangi bir hayvansal bileşen kullanılmamaktadır.

Bugün ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkeler vegan pazarına çok fazla yatırım yapmaktadır. Örneğin 2019 yılında İngiltere’de vegan olarak tanımlanan ürünlerde bir önceki yıla göre yüzde 5 artış olmuştur. ABD’de yıllık bazda büyüme yüzde 11’dir. ABD bugün diğer pazarlara kıyasla önemli ölçüde daha büyük bir vegan ürün yelpazesine sahiptir. Fransa ise yüzde 12’lik bir büyüme göstermiştir. Kısaca tekstil sektöründe firmalar, vegan bir dünya için çabalamaktadır.

Büyük tekstil firmaları, manifestolarından hayvan zulmünü ortadan kaldırmaya kararlı görülmektedir. Bu durum vegan modasının artan popülaritesinin bir kanıtıdır. En popüler trendlerden biri vegan ayakkabılardır. 2017 yılında ABD ayakkabı pazarının yüzde 16’sı vegan ayakkabılardır. Bu oran bir sonraki yıl yüzde 32 olmuştur. İngiltere’de ise 2017 yılında yüzde 15, 2018 yılında yüzde 16 olmuştur.

2018 yılında kürk ve egzotik deri koleksiyonlarında yasaklama sözü veren bir dizi lüks moda evi olmuştur.

Bugün sadece ayakkabıda değil, kumaşlarda, ipliklerde, yapıştırıcılarda, boyalarda ve işlemlerde bulunabilecekler dahil olmak üzere diğer tekstil ürünlerinde de hayvan kaynaklı bileşenlerden kaçınılmaktadır. Ayrıca, ürünlerin ve malzemelerinin üretim sürecinde, hayvan testi içermemesi de sağlanmıştır. Firmalar bileşenlerini değiştirmekte ve hayvansal kaynaklı bileşenlere olan bağımlılıklarını düşürmektedir.

Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.

Vegan Etiketi

Yakın zamanda yapılan uluslararası bir anket çalışmasında, tüketicilerin, özellikle de genç nüfusun giderek artan şekilde sertifikalara ve etiketlere bağlı alışveriş kararları verdiğini ortaya koymuştur.

Tüketicilerin yüzde 91’i, ürünün vegan olduğunu garanti eden ve bağımsız bir kuruluş tarafından etiketlenmiş ürünleri tercih etmektedir.

Vegan Tekstil Sektörü

Tekstil Sektöründe Vegan Anlayışı
Vegan Tekstil Ürünleri Neden Önemli?
Vegan Tekstil Ürünleri Neler?
Cruelty-Free Tekstil Ürünü Nedir?
Tekstil Ürünlerinin Vegan Olması Ne Anlam Taşıyor?
Tekstil Ürünlerinin İçeriğinde Hayvansal Kaynaklı Neler Var?
Tekstil Ürünleri İçin Hangi Testler Yapılıyor?
Doğa Dostu Giysiler
Kaz Tüyü Nasıl Elde Ediliyor?
Timsah Derisi Nasıl Elde Ediliyor?
Hayvan Yünü Nasıl Elde Ediliyor?
Hayvan Kürkü Nasıl Elde Ediliyor?
Antik Dönemde Vegan Giyim Anlayışı Var mıydı?
Vegan Suni Deri Sertifikası
Vegan Deri Sertifikası
Vegan Tekstil Sertifikası
Vegan Ayakkabı Sertifikası
Vegan Çanta Sertifikası

V-MARK HAKKINDA

BELGELENDİRME

VEGAN ETİKETİ

VEGAN KRİTERLERİ

SERTİFİKA SÜRECİ

VEGAN TESTLERİ

VEGAN GIDA

VEGAN İLAÇ

VEGAN KOZMETİK

VEGAN SPOR

VEGAN TEKSTİL

VEGAN TEMİZLİK

Site içinde ara