Önceleri suni kürk vardı. Şimdi vegan kürk dikkat çekiyor. Uzmanlara göre bu ikisi arasında çok az fark bulunmaktadır. Ancak vegan kürk, trend olan sürdürülebilirlik diliyle ve günümüz tüketicilerinin odaklandığı noktalarla daha uyumludur. Madde olarak vegan kürk ile suni kürk arasında hiçbir fark yoktur. Bunlar aynı hayvansız malzemelerdir. Vegan kürk terimi daha çok Z kuşağına uyarlanmıştır. Vegan, hayvanları hariç tutan ürünleri ifade eder, suni ise yapay veya sentetik olmasına odaklanır. Bu tanımlamalar kullanılarak aynı ürün hem suni hem de vegan dostu olarak pazarlanmaktadır.

Her iki durumda da, vegan moda, giderek daha bilinçli tüketicilerden oluşan bir topluluk haline geldikçe ve moda evleri ve markalar ürünlerinde hayvan postu kullanmaktan kaçınmaya devam ettikçe, hayvanlardan vazgeçen kürk pazarının sürekli büyümesi beklenmektedir.
Bir araştırma sonucunda göre, suni veya vegan kürk pazarı 2019 ve 2023 yılları arasında yüzde 20’ye yakın bir büyüme gerçekleştirmiştir. Eğer suni kürk üreticileri daha sürdürülebilir malzemelere geçebilirlerse, pazar daha da genişleyecektir. Geleneksel olarak, suni kürk sentetik liflerden yapılmıştır. Bu lifler fosil yakıtlardan elde edildiğinden ve genellikle mikroplastikler saçmaktadır, bu nedenle de daha yeşil malzemeler için baskı görmektedir.
Geleneksel kürk ticaretinin arka planında, milyonlarca hayvanın işkence edilerek katledilmesi gerçeği bulunmaktadır. Aslında bugüne kadar insanlar, tamamen ölü hayvana ait bir parçayı giyerek hoş göründüklerini düşünmüşlerdir. Hatta bu zenginlik ifadesi sayılmıştır. Tükenmeyen bir istekle hayvanlar öldürülüp kürkleri alınmıştır. Bugün veganların özellikle vurguladıkları hayvanların yaşam hakları hiçe sayılmıştır. Kürk sektörü, hayvanları canlı canlı katletmekte hiç tereddüt etmemiştir. Bugün gelinen noktada kürkler artık çiftliklerde üretilmektedir. Çünkü doğadaki canlıların avlanması ile birçok canlının nesli tükenmiştir. Hayvanlar kürkü için kafeslerde yetiştirilmekte ve öldürülmektedir. Bu hayvanlar küçücük kafese hapsedilerek ve acı çekerek yaşatılmaktadır.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.