Vegan malzemeler, tasarımcıların ve moda markalarının zulüm içermeyen (cruelty-free) ve sürdürülebilir giyecekler sağlamasına olanak tanıyor ve bu tür ürünlere olan talep hızla artıyor. Zulümsüz (veya vegan) moda, bugün sürdürülebilir modayla yakından ilgili önemli bir konudur.

Zulüm içermeyen moda, hayvan bazlı malzemeler kullanmaz. Ancak zulüm içermeyen modayı tanımlamak için sadece hayvan bazlı malzemelere alternatiflerle yapılan ürünleri satın almak yeterli değildir. Zulüm içermeyen moda ile şu kastedilmektedir: giyecek, ayakkabı, çanta, eldiven, şapka, kemer, eşarp, güneş gözlüğü, çorap ve kravat.
Pamuk, kenevir, keten ve kauçuk gibi biyolojik malzemeler bir kenara bırakılırsa, genelde hayvansal kökenli malzemelere alternatifler sentetiktir. Yani laboratuvar ortamında petrol endüstrisi atıklarından elde edilen hammaddelerle yapılır (örneğin poliüretan, polyester veya mikrofiber). Bu sentetik malzemeler fauna ve flora için zararlı olan son derece kirletici malzemelerdir. Evlerde yıkanan giysilerden bile mikroplastikler doğaya salınmaktadır. Bu tür malzemeler, kesinlikle sürdürülebilir, etik veya zulüm içermeyen bir seçim değildir.
Hayvan esaslı malzemelerin modada kullanımı çok yaygındır. Ancak son yıllarda, birçok moda markası, artan müşteri talebine yanıt olarak zulümsüz geçiş yapıyor. Zulüm içermeyen moda etik bir seçimdir. Önemli olan şu malzemelerin kullanımını en aza indirmektir: kürkler, tüyler, ipek, deri ve yün.
Kürkler kuşkusuz her açıdan acımasızdır. Her yıl milyonlarca hayvanın ölümüne neden olur. Tüyler de acımasız yöntemlerle kuş türü hayvanlardan sökülmektedir. İpek, ipekböceklerinden kaynatılarak canlı ekstraksiyon yöntemi ile alınmaktadır. Deriyi almak bu kadar acımasız değildir. Çanta, ayakkabı, aksesuar ve giysi yapımında kullanılan deri çoğunlukla gıda sektöründen atık ürün olarak gelir. Yün de deriye benzer şekilde, gıda sektörüne adanmış çiftliklerden gelir. Yetiştirilen hayvanların hayatta kalabilmeleri için kırkılmaları gerekir. Bu yüzden aslında zulüm içermeyen bir malzemedir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.