En temel vegan tekstil malzemesi pamuktur. Pamuğun yanı sıra diğer vegan lifler arasında keten, polyester, likra, bambu, kenevir, kot, naylon, suni ipek, polivinil klorür (PVC), mikrofiber, akrilik, viskon ve modal bulunmaktadır. Genel olarak hayvansal ürünler içeren malzemeler, yün, alpaka, kaşmir, ipek, deri, süet, kuştüyü, angora, tiftik ve kürktür.
Bazen tüketicilere ulaşana kadar, çeşitli aşamalarda tekstil ürünlerine kürk, deri ve başka hayvansal bileşenler ilave edilmektedir. Bu nedenle her zaman kürk süsleme, kot pantolon üzerinde deri etiket, deri cep detayları ve deniz kabuğu düğmeler olup olmadığı kontrol edilmelidir. Sıklıkla gözden kaçan bir ayrıntı, fermuarlardaki deri çekmeler ve şapkalardaki tüylerdir.
Bir tekstil ürünü etiketini okumayı öğrenmek çok önemlidir. Etiketler, ürünün tüm parçalarını listelemiş olmalıdır. Bir giyecek etiketini okurken, astar, dış yüzey, üst ve kapitone gibi kategorilere bakmak gerekir. Malzeme listesi yoksa, bakım talimatları da çok şey ifade eder. Örneğin, modern sentetikler ve çoğu bitkisel malzeme, makinede yıkamak için uygundur, ancak birçok hayvansal malzemenin kuru temizlemeye ihtiyacı bulunmaktadır, ıslak veya kurutucuda iyi sonuç vermez. Ayrıca kumaş karışımlarına dikkat edilmelidir. Örneğin bir kazak yüzde 75 akrilik ve yüzde 15 tiftik olabilir. Diğer yaygın karışımlar pamuk / yün ve pamuk / ipektir. Bu karışımlar vegan olarak kabul edilemez.
Geçmişte tekstil ürünlerinde hayvan süslemeleri ve detayları kullanmak daha yaygındı. Bu nedenle eski ürünlerin hayvansal içerik olasılığı daha yüksektir. Örneğin, yün kazaklar ve paltolar, deri ve keçe şapkalar ve kürk süslemeler gibi. İnciler büyük olasılıkla plastik veya cam olsa da, gömlek düğmelerinde, cüzdanlarda ve mücevherlerde sıkça kullanılan sedefe dikkat etmek gerekir.
Tekstil ürünlerini satın alırken standartları bilmek önemlidir. Örneğin tişörtler genellikle pamukludur, ancak takım elbiseler genellikle yünlüdür. Ancak emin olmanın yolu V-Mark sertifikasyonuna sahip ürünleri seçmektir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.