EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Sertifika Süreci

Vegan Sertifika Süreci - Kozmetik Ürünleri

Bugünlerde, hayvanlara eziyet içermeyen makyaj ürünlerine ve kozmetik ürünlere karşı ilgi ve hayvan refahı konusunda küresel farkındalık hızla artmaktadır. Çok sayıda kozmetik firması, etik bir alternatif sunma görevi üstlenmiştir. Bu alternatif kozmetik ürünlerin bazıları tamamen vegandır, yani bu ürünler herhangi bir hayvansal kaynaklı bileşen içermemektedir. Bir kısım ürünler ise zulüm içermemekte, yani bu ürünler, hayvanlar üzerinde test edilmemiş olmaktadır. Bununla birlikte, hayvanlara eziyet içermeyen her ürün vegan değildir.

Vegan Sertifika Süreci - Kozmetik Ürünleri

Vegan kozmetik ürünleri, hayvansal içerik, hayvansal yan ürünler veya hayvansal kaynaklı herhangi bir bileşen içermeyen ürünler olarak tanımlanır. Buna bal ve balmumu da dahildir. Bugüne kadar maalesef kozmetik üretiminde yaygın olarak hayvansal kaynaklı bileşenler kullanılmıştır.

Veganlık tamamen hayvanlara yapılan eziyeti önlemek ve ortadan kaldırmak ile ilgilidir. Bu yüzden bir vegan kozmetik ürün, hayvanlar üzerinde test edilmemiş olmalıdır. Ancak bu her zaman böyle olmamaktadır. Vegan terimi genelde sadece bitki bazlı anlamında kullanılır. Aynı şekilde, birçok kozmetik ürünü sadece bitki bazlı bileşenler içerdiği için vegan olarak etiketlenmektedir. Bu nedenle vegan ürünler mutlaka hayvanlara eziyet içermemektedir. Hayvanlara eziyet içermeyen kozmetik ürünleri hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Bir üretici firmanın zulümden uzak olması için şu kriterleri karşılaması gerekir:

  • Ürünler hayvanlar üzerinde test edilmemelidir
  • Ürünlerin içeriği hayvanlar üzerinde test edilmemelidir
  • Hayvan testlerini kendi adlarına yapması için üçüncü bir taraf kullanılmamalıdır
  • Hammadde tedarikçileri hayvanlar üzerinde test yapılmıyor olmalıdır.

Kozmetik ürünlerin vegan sertifika sürecinde bu kriterler kontrol edilmekte ve uygun görülen üretici firmalara, ürünleri için V-Mark sertifikası düzenlenmektedir.

Sertifikasyon sürecinde odaklanılan başlıca bileşenler şunlar olmaktadır: kollajen, lanolin, jelatin, karmin, donyağı, keratin, retinol (A vitamini), guanin, misk yağı, ambergris, stearik asit ve balmumu.

Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.

Vegan Etiketi

Yakın zamanda yapılan uluslararası bir anket çalışmasında, tüketicilerin, özellikle de genç nüfusun giderek artan şekilde sertifikalara ve etiketlere bağlı alışveriş kararları verdiğini ortaya koymuştur.

Tüketicilerin yüzde 91’i, ürünün vegan olduğunu garanti eden ve bağımsız bir kuruluş tarafından etiketlenmiş ürünleri tercih etmektedir.

Sertifika Süreci

Vegan Sertifika Süreci - Gıdalar
Vegan Sertifika Süreci - Temizlik Ürünleri
Vegan Sertifika Süreci - Kozmetik Ürünleri
Vegan Sertifika Süreci - Dekorasyon Ürünleri
Vegan Sertifika Süreci - Tekstil Ürünleri
Vegan Sertifika Süreci - Aksesuarlar
Vegan Sertifika Süreci - Çevre Etkileri

V-MARK HAKKINDA

BELGELENDİRME

VEGAN ETİKETİ

VEGAN KRİTERLERİ

SERTİFİKA SÜRECİ

VEGAN TESTLERİ

VEGAN GIDA

VEGAN İLAÇ

VEGAN KOZMETİK

VEGAN SPOR

VEGAN TEKSTİL

VEGAN TEMİZLİK

Site içinde ara