Son zamanlarda, vejetaryen diyetler popülerlikte bir artış yaşamaktadır. Bu diyet, yüksek lif, folik asit, C ve E vitaminleri, potasyum, magnezyum ve birçok fitokimyasal içeriği ve daha doymamış bir yağ içeriği nedeniyle birçok sağlık yararı ile ilişkilidir. Buna karşılık vegan diyetler daha az doymuş yağ ve kolesterol ve daha fazla lif içerir. Öyle olunca veganlar daha ince olma, daha düşük serum kolesterolü ve daha düşük kan basıncına sahip olma eğilimindedir. Bu da kalp rahatsızlıkları riskini azaltır.

Bununla birlikte, tüm hayvansal ürünleri diyetten çıkarmak, belli beslenme eksiklikleri riski yaratmaktadır. Vegan için özel önem taşıyan mikro besinler arasında B12 ve D vitaminleri, kalsiyum ve omega-3 gibi yağ asitleri bulunur. Veganlar düzenli olarak bu besinlerle zenginleştirilmiş gıdaları tüketmedikçe uygun takviyeler almak zorundadır. Bazı durumlarda veganlarda demir ve çinko eksikliği de endişe kaynağı olmaktadır.
Birçok vegan için beslenme tercihleri, yerkürenin kaynaklarına ve çevreye daha iyi bakma, hayvan bakımı ile ilgili etik konular, hayvanların üretimi için antibiyotik ve büyüme uyarıcılarının kullanımı, hayvan kaynaklı hastalık tehdidi ve bitki bazlı bir diyetin sağlık avantajları etrafında toplanmaktadır.
Vegan diyetler genelde lif, magnezyum, folik asit, C ve E vitaminleri, demir ve fitokimyasallarda daha yüksektir ve kalori, doymuş yağ ve kolesterol, omega-3 gibi yağ asitleri, D vitamini, kalsiyum, çinko ve B12 vitamini bakımından daha düşük olma eğilimindedirler.
Bir vegan diyeti, koruyucu besinlerin ve fitokimyasalların alımını artırmak ve çeşitli kronik hastalıklarda rol oynayan beslenme faktörlerinin alımını en aza indirmek için faydalı görünmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) raporlarında da, yüksek meyve ve sebze alımının, kanser, kalp rahatsızlıkları ve kemik erimesi riskini düşürdüğü belirtilmektedir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.