İlaçların hayvanlar üzerinde test edilmesinin işe yaramazlığı konusunda çok şey söylenmektedir. Bugüne kadar bu testlerin ahlaki boyutundan, bilimsel boyutuna kadar belki de yüzlerce yazı yayınlanmıştır. Gerçi hayvan testleri sonuçları, bir yerde ön kabul olarak görülmektedir. Ancak insan sağlığı için de olsa bir ilacın güvenilir olduğunun hayvanlar üzerinde test edilmesi doğru bulunmamaktadır. Bazı test sonuçları hayvanlar için risk doğurabilir, ancak insanlar için faydalı olabilir. Bazı test sonuçları ise hayvanlar için risk teşkil etmez, ancak insanlar için zararlı olabilir.

Bu açıdan doğa dostu olarak kabul edilen ilaçlar için geliştirilen birkaç alternatif yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri in-vitro testlerdir. Bu testlerde hayvanlar kullanılmamakta, ilaçlar veya kimyasal bileşikler laboratuvar ortamında üretilen hücre ve doku kültürleri üzerinde test edilmektedir. Bu yöntemde test edilen hücre veya doku kültürleri, hayvanlardan alınan hücreler laboratuvar koşullarında çoğaltılarak elde edilmektedir. Bu yöntem sayesinde Avrupa Birliği ülkelerinde, ülkemizde ve daha birçok ülkede kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesi yasaklanmıştır.
Bir başka alternatif yöntem, kök hücre ile üretilen dokular üzerinde yapılan toksikoloji testleridir. Bu yöntemde, insan deri kök hücresinden elde edilen doku örnekleri, biyoloji, patoloji, toksikoloji ve kozmetik alanlarında kullanılmaktadır.
Mikroakışkan çip testleri, in-vitro testlere göre daha gelişmiş, ancak karmaşık testlerdir. Bu yöntem ile ilaçların etki ve yan etki sistemleri belirlenmektedir.
Doku organ banyoları, ilaç emilimlerini belirlemek için kullanılmaktadır. İnsan doku örnekleri üzerinde uygulanan bu yöntem ilaç etki ve yan etki çalışmalarında daha kesin sonuçlar vermektedir.
İlaçların ilk uygulanma sırasında etki ve yan etkilerini belirlemek için mikrodoz uygulaması son zamanlarda yayınlaşmaya başlamıştır. Ancak bu yöntem gönüllü insanlara uygulanmaktadır.
Son zamanlarda yapılan bilgisayar modelleri ve simülasyonları uygulamaları da hayvan testlerini ortadan kaldırmaktadır. Radyolojik cihazlardaki teknolojik gelişmeler, hastalıkların insan vücudu içindeki gelişimini ortaya koymaktadır.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.