Dünyanın her yerinde fareler, tavşanlar, köpekler ve maymunlar dahil olmak üzere milyonlarca hayvan, ilaçların insanlar için güvenli ve etkin olup olmadığını test etmek için rutin olarak kullanılmaktadır. Tüm geleneksel ilaçlar, birçok ülkede yasal düzenlemeler tarafından zorunlu kılındığı için hayvanlar üzerinde denenmektedir. Her bir yeni ilaç, sadece standart laboratuvar testleri için 4-5 bin civarında hayvan üzerinden test edilmektedir. Bununla birlikte, ilaç üretim hattına girdiği zaman, kullanılan toplam hayvan sayısı çok daha yüksektir.

Yeni ilaçların bulunması ve geliştirilmesi, son derece yüksek maliyetlere ve uzun sürelere malolmaktadır. Bu sorunun önemli bir kısmı, testlerde hayvanların kullanılmasıdır. Üstelik hayvan testlerinde umut verici sonuçlar alınsa da bu ilaçların yüzde 90’ı insanlar üzerinde beklenen etkiyi yaratmıyor. Örneğin alzheimer ilaçlarının insan denemelerinde başarısızlık oranı yüzde 99’un üzerindedir.
Bilimsel açıdan ilaçların hala hayvanlar kullanılarak test edilmesine yönelik endişeler bulunmaktadır ve acil olarak daha öngörülü ve daha insanla ilgili yaklaşımlara geçilmesi gerekmektedir. Bu yüzden hayvan testleri giderek daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenilir hayvansal olmayan yöntemlere yerini bırakmaktadır. Ancak hala alınacak çok yol bulunmaktadır.
Günümüzde bilim adamları ve ulusal ve uluslararası kural koyucular, hayvanların kullanımına meydan okumaya ve hayvan testlerinde hayvansal olmayan yöntemleri kabul etmeye ve mümkün olduğu kadar çok hayvanı kurtarmaya çalışmaktadır. Bu çalışmalarda, ilaç testlerine ilişkin uluslararası kılavuzlarda hayvansal olmayan yöntemlerin kullanımına öncelik vermek için, Uluslararası Farmasötik Programlarda Hayvanları Koruma Konseyi ile ortak çalışmalar yürütülmektedir.
Bu çabaların bir sonucu olarak, hayvan testlerinin insanlarda ilaç güvenliğinin yetersiz bir göstergesi olduğuna dair görüş yaygınlık kazanmış ve ilaç firmaları ve araştırma enstitüleri artan kanıtlara yanıt olmak üzere, hayvanlar üzerinde klinik öncesi testlerden uzaklaşmaya başlamışlardır.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.