EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Vegan Haberler

Her Yıl Ocak Ayında Veganuary Etkinliği Devam Ediyor

Veganuary etkinliği, daha fazla insanı vegan olmaya teşvik etmek üzere her yıl Ocak ayında düzenlenen bir etkinliktir.

Her Yıl Ocak Ayında Veganuary Etkinliği Devam Ediyor

2020 yılında dünya çapında 450 binden fazla kişi, bir ay boyunca vegan beslenmeyi denemiştir. Bu sayı her yıl katlanarak artmaktadır. Bu etkinlik, insanları hayvanlarla ilişkileri üzerinde düşünmeye ve değerlerini yaşamaya teşvik etmektedir. Vegan beslenme şeklini denemek, bu ilk adımı atmak için önemli bir karardır.

Veganuary, insanları Ocak ayı boyunca vegan bir yaşam şeklini izlemeye teşvik ederek, veganlığı yaymaya çalışan, İngiltere’de kurulmuş ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Söz konusu etkinlik ilk olarak 2014 yılında başlatılmıştır ve o zamandan beri büyümesini sürdürmektedir.

Katılımcılar, ay boyunca sadece vegan gıdalar tüketmeyi ve ayrıca vegan olmayan giyecek, kozmetik ürünleri ve diğer ürünleri almamayı hedeflemektedir.

Veganuary bu yıl katılımcı rekoru kırmıştır. Dünya genelinde 582 binden fazla kişi Ocak ayı için veganı denemeye söz vermiştir. Katılımcı sayısı üç yıl içinde yüzde 200 oranında artmıştır.

Kuruluşumuz bünyesinde, vegan kriterlerine uygun çok çeşitli test ve analizler yapılmakta ve ürünlerin vegan oldukları doğrulanmaktadır. Talep eden kişi ve kuruluşlara verilen V-Mark sertifikasyon hizmetleri, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara dayanmaktadır.

Kuruluşumuz, vegan belgelendirme hizmetleri vermek üzere kurulmuş tarafsız ve bağımsız bir belgelendirme kuruluşudur.

Vegan Etiketi

Yakın zamanda yapılan uluslararası bir anket çalışmasında, tüketicilerin, özellikle de genç nüfusun giderek artan şekilde sertifikalara ve etiketlere bağlı alışveriş kararları verdiğini ortaya koymuştur.

Tüketicilerin yüzde 91’i, ürünün vegan olduğunu garanti eden ve bağımsız bir kuruluş tarafından etiketlenmiş ürünleri tercih etmektedir.

Vegan Haberler

Pandemiye Rağmen Vegan Moda Haftası Ekim Ayında Yine Düzenlenecek
Her Yıl Ocak Ayında Veganuary Etkinliği Devam Ediyor
Vegan Diyeti Covid-19 Belirtilerini Yüzde 73’e Kadar Düşürüyor

V-MARK HAKKINDA

BELGELENDİRME

VEGAN ETİKETİ

VEGAN KRİTERLERİ

SERTİFİKA SÜRECİ

VEGAN TESTLERİ

VEGAN GIDA

VEGAN İLAÇ

VEGAN KOZMETİK

VEGAN SPOR

VEGAN TEKSTİL

VEGAN TEMİZLİK

Site içinde ara