Vegan margarin süt bazlı olmasa da, birçok türü genelde peynir altı suyu veya laktoz formunda eser miktarda hayvansal ürün içerir. Anca katı bir vegan, az miktarda süt ürünü içermeyen margarin türlerini kullanmak ister. Bugün piyasada herhangi bir süt ürünü türevi içermeyen birkaç margarin türü bulunmaktadır. Bunlar esas olarak soya fasulyesi yağından veya yağların bir karışımından üretilmektedir. Aynı zamanda bir kısmı sütten elde edilen küçük miktarlarda maddeler de içermektedir. Margarinde sıklıkla kullanılan süt türevleri olan peynir altı suyu, laktoz ve kazein için etiketin kontrol edilmesi gerekmektedir. Az miktarda süt içeren margarin vegan değildir. O nedenle margarinin tümüyle vegan olduğundan emin olmak için etikete bakmak gerekmektedir. Tereyağı ise her zaman inek sütünden yapılan bir süt ürünüdür. Vegan tereyağı yoktur.
En iyi vegan margarin, süt içermeyen vegan peynir sosunu kalın ve kremsi yapmak, vegan kurabiyeleri ve vegan kekleri pişirmek ya da sadece tost üzerine sürmek gibi herhangi bir amaç için kullanılan bir margarindir. Kısaca hem işlevsel hem de tadı güzel olmalıdır.
Piyasada bulunan vegan margarinler, oldukça zengin bir tada sahiptir ve tereyağlı pürüzsüz bir kıvama sahiptir. Aynı zamanda glutensizdir, içeriğinde genetiği değiştirilmiş organizma yoktur ve çoğu margarinin aksine hidrojene yağ içermemektedir. Vegan margarin doğal olarak kolesterol içermemektedir.
Genelde tümüyle soya fasulyesi yağından yapılmış vegan margarin seçilmelidir. Saf bir soya fasulyesi margarini, fırınlamada iyi çalışır ancak ekmek üzerinde tek başına yenildiğinde lezzet zenginliğine sahip değildir. Bu arada Hindistan cevizi yağı gittikçe popülerlik kazanmaktadır ve kendine özgü hoş bir tada sahiptir.
Vegan margarin, margarin veya tereyağı gerektiren herhangi bir tarifte kullanılabilir. Ancak bazı süt ürünleri içermeyen vegan margarin türleri, pişirmede iyi netice vermemektedir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.