Doğal çevrenin, mevcut gıda üretimi seviyesini daha uzun süre destekleme gücü yoktur. Yakın bir tarihte Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, hayvansal ürünlerden küresel bir uzaklaşmanın gerekli olduğu görüşü yer almaktadır. Nüfus artışının hayvansal ürünlerin tüketimini arttırması yüzünden tarımdan kaynaklanan etkilerin önemli ölçüde artması beklenmektedir. Bu nedenle insanların hayvansal ürünlerden uzak durması ve dünya çapında önemli bir beslenme şekli değişikliğine gidilmesi gerekmektedir.
Yiyecek için hayvanları yetiştirmek, büyütmek ve beslemek, doğal kaynakların son derece verimsiz bir şekilde kullanılmasına neden olmaktadır. Gıda üretimi için yetiştirilen hayvanlar, dünyadaki tüm üretimin yarısından fazlası ile beslenmektedir. Dünyanın nüfusu arttıkça, giderek daha fazla tarımsal alana gerek duyulmaktadır. Dünya çapındaki ormansızlaşmanın yüzde 60’ı, sığır otlatmak için kullanılan araziler yüzünden olmaktadır. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 14’ü yetersiz beslenirken, hayvansal ürünler üretmek için değerli tarım arazileri ve kaynaklar israf edilmektedir. Doğal kaynakların sorumsuzca yönetimine devam etmek kesinlikle sürdürülebilir değildir.
Bu nedenlerle hayvansal ürünlerden vazgeçmek ve kaynakları daha fazla bitkisel üretim için kullanmak hem çevrenin korunması hem de insanlığın geleceği açısından çok önemlidir.
Vegan bir beslenme şeklinde başlıca şu sayılanlar dahil olmak üzere bitki esaslı beslenme söz konusudur: meyve ve sebzeler, bezelye, fasulye ve mercimek gibi baklagiller, fındık ve tohumlar, ekmek, pirinç ve makarna, soya sütü, Hindistan cevizi sütü ve badem sütü gibi süt alternatifleri ve sebze yağları.
Buna karşılık veganlar, şu sayılanlar dahil olmak üzere hayvanlardan yapılmış hiçbir gıda ürünü tüketmezler: sığır eti, domuz eti, kuzu eti ve diğer kırmızı etler, tavuk, ördek ve diğer kümes hayvanları, yengeç, istiridye ve midye gibi balık veya kabuklu deniz ürünleri, yumurtalar, peynir, tereyağı, süt, krema, dondurma ve diğer süt ürünleri, mayonez (yumurta sarısı içerdiği için) ve bal.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.