Araştırmalar, antioksidanlar açısından zengin olan meyve ve sebzeleri az tüketen kişilerin, bol meyve ve sebze yiyenlere göre kanser veya görme kaybı geliştirme riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur. Dünya çapında kullanılan binlerce gıda, içecek, baharat, bitki ve takviye maddesinin antioksidan içeriğini araştıran bir çalışmada, bitkisel gıdaların açık ara en zengin kaynak olduğu ve et, balık ve süt gıdalarının antioksidan bakımından düşük olduğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak bitki bazlı bir beslenme şekli, kronik oksidatif stresle ilişkili hastalıklara karşı vücudu korumaktadır.
Hiç şüphe yok ki meyve ve sebzeler mükemmel antioksidan kaynaklarıdır ve güvenle istenildiği kadar tüketilebilir. Ancak önemli olan niteliktir. Antioksidan alımını optimize etmek için parlak renkli türlerin (tatlı patates, mor filizlenen brokoli, kırmızı lahana, kuşkonmaz, çilek ve avokado) tercih edilmesi gerekmektedir. Meyveler özellikle iyi birer kaynaktır, özellikle kuş üzümü, çilek, böğürtlen ve kızılcık. Genel olarak mango, kivi ve portakal gibi havaya maruz kaldıkları zaman rengi kahverengine dönmeyen meyveler, elma, armut ve muz gibi meyvelerden daha yüksek düzeyde antioksidan içerir.
Antioksidan bakımından iyi sebze kaynakları arasında enginar, kıvırcık lahana, kırmızı lahana, kırmızı ve yeşil biber, siyah ve yeşil zeytin ve pancar bulunmaktadır. Otlar ve baharatlar da özellikle karanfil, nane, yenibahar, tarçın, kekik, adaçayı, biberiye ve safran, güçlü birer antioksidandır.
Kabuklu yemişler de iydir, ancak çoğu antioksidan, örneğin badem ve ceviz gibi dış deride bulunur. Brezilya fıstığı, olağanüstü bir antioksidan kaynağıdır.
Kepekli ekmek, kahverengi pirinç ve tam tahıllı makarna gibi tahıllı gıdalar, işlenmiş beyaz eşdeğerlerinden çok daha fazla antioksidan içermektedir.
Bitter çikolata da zengin bir antioksidan kaynağıdır.
Su antioksidan içermez. Kola ve inek sütünde de antioksidan yoktur. Ancak siyah çay, yeşil çay, kırmızı şarap, üzüm suyu, espresso ve sade kahve önemli miktarda antioksidan içerir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.