Teknik olarak, yumurta içeren bir beslenme şekli gerçek bir vegan diyeti değildir. Esnek bir vegan olmak söz konusu değildir. Bunlar olsa olsa ovo-vejetaryendir. Yine de bazı veganlar diyetlerine yumurtayı dahil etmek ister. Çünkü yumurtlama tavuklar için doğal bir süreçtir ve onlara hiçbir şekilde zarar vermez. Veganların büyük çoğunluğunun en büyük motivasyon kaynağı hayvan refahı endişesidir. Ancak veganların üçte biri, hayvan refahı koşulları iyileştirildiği zaman bazı hayvansal gıda türlerine açık olacaklarını kabul etmektedir.

Vejetaryen bir diyet uygulayan kişiler ise, serbest dolaşan tavuklar veya bir bahçede evcil hayvan olarak tutulan tavuklar gibi etik olarak yetiştirilen tavuk veya kümes hayvanlarının yumurtalarını yemeye isteklidir.
Ancak günümüzde tavuk çiftliklerinde tavuklar normal yumurtlama döngülerinde serbest bırakılmamakta, 24 saat ışık altında bırakılarak daha fazla yumurtlamaları beklenmektedir. Ayrıca barınma koşulları son derece sıkışık ve dolaşmalarına imkan tanımayacak şekildedir. Bunların hiçbiri toprağı görmemekte, eşelenmemekte ve zamanı geldiğinde kesime gönderilmektedir. Bu elverişsiz koşullar yüzünden veganlar hiçbir şekilde yumurta yememektedir. Kısaca veganlar yumurta yemezler, çünkü üretimleri tavukların üreme sistemlerinin sömürülmesini içermektedir. Bu durum, tavuklar dahil olmak üzere tüm canlı varlıklara yönelik her türlü sömürü ve zulmü dışlamayı amaçlayan veganlığın tanımına aykırıdır.
Tanım gereği veganlar, etik değerlere sahip olan kişilerdir ve yumurta sektörünün tavukları nesneleştirdiği, zarar verdiği ve öldürdüğü çok açıktır. İnsanların vegan olmalarının farklı nedenleri olsa da, sömürüden mümkün olduğunca kaçınmaya yönelik bu temel anlayış her zaman olmak zorundadır. Veganlık sadece bir beslenme şekli değil, bir yaşam tarzıdır. Bu yüzden bitki temelli beslenme şekli son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Sadece bitkileri yemek, insanların genel sağlığı, fazla kilolu olmaması ve mutluluğu için en güzel yaklaşımdır.
Son bir nokta daha: yumurta sektörü, sonuçların kendi lehlerine olması için uzmanlara araştırma yapmaları için para ödemektedir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.