Hayvansal kaynaklı gıdalar, birçok ülkede gıda arzındaki besin maddelerine büyük katkıda bulunur. Bu gıdalardan, hayvansal kas veya et gıdaları ve ürünleri, tipik bir porsiyonda sağlanan kalori miktarı başına nispeten büyük miktarda besin sağlayan ve besin açısından zengin gıdaların mükemmel örnekleridir.
Ayrıca süt ve süt ürünleri, yumurta, et, kümes hayvanları ve balık gibi hayvansal kaynaklı gıdalar, protein sindirilebilirliği ile mükemmel amino asit bileşimine sahiptir. Ek olarak, protein konsantrasyonları genellikle pişirildikten sonra artar. Hemen hemen tüm bitkisel gıdalarda bir veya daha fazla sınırlayıcı amino asit bulunur. Soya fasulyesi ve soya ürünleri bunlar arasında dikkat çekmektedir. Genel olarak, doğal bitkisel gıdalardaki proteinler yüzde 70-85 oranında sindirilebilirliğe sahiptir. Sebzeler arasında bakliyatlar, çoğu çiğ fasulye ve bezelye yüzde 20-25 arası, soya fasulyesi yaklaşık yüzde 36 oranında en yüksek protein konsantrasyonlarına sahiptir. Bakliyatlar genellikle sınırlayıcı kükürt içeren amino asitlere sahiptir.
Tahıllar ve tahıl ürünleri, dünyanın her yerinde en büyük protein kaynaklarıdır. Tahıl taneleri ve unları yaklaşık yüzde 7-12 arasında protein içerir. Pirinç, tahıllar arasında en iyi amino asit bileşimlerinden birine sahiptir. Çoğu kabuklu yemişler yüzde 8-18 arasında protein içerir. Birçok yağlı tohum yüzde 12-20 arasında protein içerir.
B12 vitamini açısından hayvansal kaynaklı gıdalar, örneğin et ve sakatat, balık, yumurta, süt ve peynir gibi gıdalar, tek güvenilir besin kaynağıdır. İnsanlarda B12 vitamini için günlük gereksinim 2 μg’dir. B12 vitamini eksikliği hematolojik ve nörolojik bozukluklara neden olur. Haftada bir kereden az balık veya et tüketen kişilerin B12 vitamini eksikliği riski altında olduğu sanılmaktadır. Vegan anneler tarafından emzirilen bebeklerde, anemi ve nörogelişimsel gerileme ile kendini gösteren ciddi B12 vitamini eksikliği görülmektedir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.