Veganlar ve vejetaryenler için uygun olarak etiketlenen hazır gıdalar ve gıda ürünlerinde, üretim sürecinde ortak üretim hatlarından veya tedarik zincirindeki kontamine bir üründen kaynaklanan eser miktarda et bulunabilir. Gelişmiş laboratuvarlarda gıda ürünlerinin orijinalliğini ve izlenebilirliğini değerlendirmek amacı ile çok sayıda testler gerçekleştirilmektedir. Örneğin, et ve balık türü testleri, alerjenler testleri, et ürünlerinde tağşiş ve bal testleri başta olmak üzere daha birçok parametre test edilmektedir. Bu laboratuvarlarda ELISA, gerçek zamanlı PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) ve yeni nesil bir dizi protein veya DNA bazlı analitik teknikler kullanılmaktadır. Bu tekniklerin hepsi de, ürünlerde et veya balık türlerinin bulunup bulunmadığına dair doğrulayıcı sonuçlar vermektedir.

Son yıllarda vegan sayısında çok büyük artış izlenmektedir. Bunun birçok sebepleri bulunmaktadır. Vegan ürünlerin inovasyonu, tüketici için daha fazla bulunabilirlik anlamına gelmektedir. Diğer taraftan besi hayvanlarına yapılan eziyet gittikçe dikkat çekmektedir. Tüketiciler artık sağlıkları ve çevre konusunda giderek daha bilinçli olmaktadır. İster ormansızlaşma ister fabrika çiftçiliği uygulamaları olsun, et yetiştirirken gıda zinciri üzerindeki problemlerden insanlar sürekli haberdar olmaktadır. Sonuç olarak, el dokuması kenevir kıyafetler giyen, et tüketmeyen ve bakliyat ve fasulye yiyen bireylerin sayısı hızla artmaktadır. Bu potansiyel büyüme beraberinde veganlar için güven unsurunu gündeme getirmektedir. Vegan pazarına özel yeni ürünler piyasaya çıktıkça, bu ürünlerin tamamen vegan dostu olduğunun kanıtlarına da ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır.
Marketlerde sunulan vegan gıda ürünlerin gizemini çözmek için laboratuvarlarda dört geniş kategoride testler yapılmaktadır: vegan peynir, et, yoğurt ve süt. Örneğin veganlar için tasarlanan bir peynir türü olan, kajudan üretilen vegan çift kremalı peynirin de taklitleri yapılmaktadır. Sahte peynir, gerçek peynirden üç kat daha az protein ve dört kat daha az sodyum içermektedir.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.