Veganlar esasen hiçbir hayvan etini veya hayvansal ürün içeren bir gıda maddesini tüketmek istememektedir. Onların bu beslenme şekillerinin temelinde tüketilmek üzere beslenen hayvanlara yapılan zulüm yatmaktadır. Bu nedenle aslında veganlar, cruelty-free gıda, yani zulüm içermeyen gıdalara da karşıdır.

Aslında hangi ülkeden olursa olsun insanlar, zorbalık ve duygusal istismarın kabul edilemez olduğu konusunda aynı fikirde olmalıdır. Bir vegan ya da vejetaryen beslenme şekli şu üç şeye odaklanmaktadır:
- Hayvan istismarını ortadan kaldırmak
- Çevreyi sürdürmek
- Bitki temelli bir beslenme sayesinde sağlığı korumak
Bugün bilim adamları ve daha birçok kişi, yerküreyi sürdürmek için vegan beslenmenin gerekli olduğu konusunda ısrar etmektedir. Tüm sera gazı emisyonlarının yarısından fazlasından hayvan tarımı sorumludur. Hayvanlara yapılan eziyet ise inanılmaz boyutlardadır. Bir vegan veya vejetaryeni küçük görmek, hayvan zulmünün kabul edildiği anlamına gelir.
Bugün et tüketen insanlar ne yazık ki hayvanların çektiği acı hakkında çok az şey biliyor. Muhtemelen et yemeye de bu nedenle devam etmekteler. Bu insanların, et tüketmenin vücutlarına ne yaptığı konusunda da bilgileri yok. Bu sebeple çevrede var olan gerçeklikten uzak durmaktalar. Bu nedenle bu kişilerin cruelty-free gıda taleplerinin, ancak kendi vicdanlarını rahatlatmanın ötesinde başka bir faydası olmamaktadır.
Bitki bazlı bir beslenme, vegan bir yaşam tarzının temelidir, ancak zulüm içermeyen bir yaklaşımı günlük hayata dahil etmek için çok daha fazlasını yapmak gerekmektedir. Vegan yaşam şekli, sadece seçilen gıdalarla değil, aynı zamanda satın alınan ev ürünleri, giyecekler ve kozmetik ürünlerle de hayvanlara ve çevreye eziyet etmemenin basit ve ulaşılabilir yollarını vurgular.
Tüketilen gıdaların çoğu hayvanlardan elde edilmektedir, ancak bunun yerine farklı ürünler, nitelikler ve alternatifler arasında seçim yapmak gerekir. Hayvan refahını dikkate alan sayısız çeşitlilikte seçenekler bulunmaktadır.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.