Veganlık, giderek daha rekabetçi ve küresel bir pazarda mücadele etmektedir. Vegan sertifikasyon programları ve yıllık denetimler başlıca şu hususlara odaklanmaktadır: işletmenin tüketici beklentilerine, kültürel ve endüstri normlarına, uluslararası belirlenmiş standartlara ve güvenlik, kalite ve sürdürülebilir vegan üretimine uygun vegan uyumluluğunu devamlı olarak sürdürmesini sağlamak.

Bu arada çeşitli sektörlerde gıda, alkol, kozmetik ve başka ürünlerin üretimi ve ticareti için yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası kurallar ve düzenlemelere uyulup uyulmadığı da bu denetimlerde ele alınmaktadır.
İşletmeler, ürünler piyasaya çıkmadan önce vegan bütünlüğünü tehlikeye atan sorunlu alanları belirleyerek ve düzelterek, uygunsuzluk, kontaminasyon, sorumluluk ve ürün geri çağırma maliyetleri düşürmektedir. Tüketici güveni, vegan uyumluluğu sağlamak için fabrikada uygulanan kalite kontrol sistemlerine ve protokollerine yansır.
Vegan tüketicilerin, birincil üretim noktasından işleme ve depolama aşamalarına kadar korunması gerekmektedir. Yasal olarak sorumlu, güvenilir ve inandırıcı bir vegan iddiasında bulunmaya hazırlanan gıda ürünlerinin, gıda bileşenlerinin ve diğer ürünlerin vegan uyumlu depolama, güvenli nakliye, temiz paketleme ve dağıtımı sağlanmak zorundadır. Tedarik zincirlerinde de çeşitli noktalarda kalite ve güvenliğin sağlanması gerekmektedir.
Gerçekleştirilen denetimler ile vegan ürünler kaynağına kadar takip edilmelidir. Malzemelerin ve bileşenlerin nereden geldiği tespit edilmeli, vegan bütünlüğüne yönelik tedarik zinciri riskini doğrulanmalı, güvenilir üretim ve kalite kontrol sistemlerinin uygulanıyor olması kontrol edilmelidir. Riskleri azaltmak öncelikli hedeftir. Ürün kalitesi, vegan bütünlüğü ve tüketici güveni ve memnuniyeti bu şekilde sağlanabilir.
Kısaca V-Mark denetimlerinden geçmek için, ürünlerin vegan iddiaları ve etiketleme için, ulusal ve uluslararası standartlara, pazar düzenlemelerine ve müşteri gereksinimlerine uygun olmasını sağlamak gerekmektedir. Ürün yaşam döngüsünün çeşitli aşamalarında ürünlerin ve üretim tesislerinin bağımsız denetimleri, üretim kalitesinin test edilen numunelerle eşleşmesini sağlamaktadır. Bu denetimler, yiyecek ve içeceklerden mobilya ve elektroniğe, oyuncaklara, kozmetiklere, tekstil ürünlerine ve daha fazlasına kadar tüm tüketici ürünlerini kapsar.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.