Hayvansal yağların ve hayvansal proteinlerin çokça tüketilmesi, kalp hastalığı, kolon ve akciğer kanseri, kemik erimesi, şeker hastalığı, böbrek hastalığı, yüksek tansiyon, obezite ve birçok rahatsızlık ile ilişkilendirilmiştir. En basitinden inek sütü, buzağıları beslemek amaçlıdır ve onların gelişmesi için için ideal miktarda yağ ve protein içerir. Oysa bu, insanlar için çok fazladır. Bu nedenle sütün sanıldığı kadar insan vücudu için gerekli olmadığı savunulmaktadır.

Yumurtalar diğer tüm yiyeceklerden daha yüksek kolesterol içerir ve bu da onları kalp ve damar hastalıkları için zararlı bir gıda haline getirir.
Bu açıdan tüm vejetaryen ve vegan diyetleri bu sayılan riskleri azaltan diyetlerdir.
Tam tahıllar, sebzeler, meyveler ve fasulye gibi vegan gıdalarda yağ oranı düşüktür, kolesterol içermez ve lif ve besin açısından zengindir. Veganlar ihtiyaç duydukları tüm proteini örneğin fasulye, soya peyniri ve yer fıstığı gibi baklagillerden ve pirinç, mısır, kepekli ekmekler ve makarnalar gibi tahıllardan almaktadır. Veganlar ayrıca brokoli, karalahana, tofu, güçlendirilmiş meyve suları ve soya sütünden kalsiyum, nohut, ıspanak, barbunya fasulyesi ve soya ürünlerinden demir ve takviyeli gıdalardan B12 vitamini sağlamaktadır.
Kısaca doğru planlama ile veganlar, vücudun ihtiyacı olan tüm gıdaları, bir hayvansal ürün olmadan sağlayabilir. Günümüzde yapılan bütün bilimsel çalışmalar, bitkisel beslenme tarzının, hayvansal beslenmeye karşı üstün olduğunu ifade etmektedir. Dünyanın her yerinde insanların başlıca ölüm nedeni, kalp ve damar tıkanıklığıdır. Hayvansal gıdalar ise damar tıkanıklığının başlıca nedenidir. Bitkisel beslenen kişilerde kalp krizi riski çok düşüktür. Uzak bir gelecekte belki de bugün sigaraların üzerinde yazdığı gibi et ürünlerinin üzerinde de “öldürür” yazabilir.
Ancak bazı uzmanlar, sadece bitkisel beslenmenin ya da sadece hayvansal beslenmenin sağlıklı olmadığını söylüyor. Hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunan proteinlerin, protein kalitesi bakımından bitkisel kaynaklı olanlardan daha iyi olduğu söyleniyor.
Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.