EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Vegan Belgelendirme

V-Mark Belgesi - Hayvanları Korumak İçin

Bütün memelilerde olduğu gibi, inekler sadece buzağıları doğduktan sonra süt üretir ve buzağıları sütten kesildikten sonra süt üretimi durur. Genelde bir süt ineği dişi bir buzağı doğurmuşsa, buzağı annesiyle aynı koşullarda yaşamak için doğmuş bir süt ineği olur. Ancak bir süt ineği erkek buzağı doğurmuşsa, doğumdan hemen sonra buzağı anneden ayrılır ve bir ahıra bağlanır. Orada anne sütü olmadan beslenir ve kısa süre sonra et için kesilir. Süt üretimi düştüğünde inekleri yaşatmak verimli olmaz, genellikle 5 yaşında kesilir. Oysa bir ineğin normal ömrü 25 yıldır.

V-Mark Belgesi - Hayvanları Korumak İçin

Tavuk çiftliklerinde, ortalama 7 yumurta yumurtlayan tavuk, yaşamları boyunca çok dar bir zemin alanı olan bir kafeste tutulur. Bu kafesler, tavukların kanatlarını esnetemeyecek kadar küçük ve pistir ve altları tavukların ayaklarını deforme eden tel zeminlerdir. Kafeslerin üzeri, bir üstlerindeki kafeslerden gelen dışkılarla kaplıdır ve bu tavuklar topallık ve kemik hastalığı çeker. Gagaları ise doğdukları zaman zaten yakılmıştır. Tavuklar 15 yıl kadar yaşayabilmesine rağmen, genellikle iki yıl sonra yumurta üretim oranları düşer ve kesime gönderilir. Kuluçkahanelerde erkek civcivler verimli olmadıkları için, doğdukları anda boğulma, kafa kesme, gaz verme veya ezme yoluyla yok edilir.

Kısaca inek ve tavuk çiftlikleri, hiç de hayvan refahının sağlandığı çiftlikler değildir. Buraları para kazandıran birer mekanize fabrikadır.

Veganlık, hayvanların insanlara ait olmadığı felsefesiyle uyumlu bir yaşam şekli olarak ortaya çıkmıştır. Veganlık anlayışı hayvanların bu şekilde eziyet çekmesine karşıdır. Eğer insanlar et, süt, tavuk veya yumurta gibi hayvansal ürünlere ne kadar az talep gösterirse, çok daha az hayvan zulüm gördükleri bu hayatı yaşamak zorunda kalmayacaktır. Veganlar bu amaçla hayvansal gıdalardan uzak durmaktadır ve bu anlayış giderek yaygınlaşmaktadır.

Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.

Vegan Etiketi

Yakın zamanda yapılan uluslararası bir anket çalışmasında, tüketicilerin, özellikle de genç nüfusun giderek artan şekilde sertifikalara ve etiketlere bağlı alışveriş kararları verdiğini ortaya koymuştur.

Tüketicilerin yüzde 91’i, ürünün vegan olduğunu garanti eden ve bağımsız bir kuruluş tarafından etiketlenmiş ürünleri tercih etmektedir.

Vegan Belgelendirme

V-Mark Sertifikasyonu Nedir?
V-Mark Sertifikasyonunun Hedefleri Nedir?
V-Mark Sertifikasyonu Neden Önemli?
V-Mark Denetimi
V-Mark Sertifikası Nasıl Alınır?
V-Mark Sertifikası Başvurusu Nasıl Yapılır?
V-Mark Sertifikasını Kimler Alabilir?
V-Mark Sertifikasının Faydaları Nedir?
V-Mark Belgesi Standartları Neler?
V-Mark Belgesi - Hayvanları Korumak İçin
V-Mark Belgesi - Çevreyi Korumak İçin
V-Mark Belgesi - İnsan Sağlığı İçin
V-Mark Belgesi - Açlıkla Mücadele İçin
V-Mark Belgesi Gerekli mi?
V-Mark Belgesi Neden Önemli?
Vegan Mobilya Sertifikası
Vegan Oyuncak Sertifikası
Vegan Sağlık Ürünleri Sertifikası
Vegan Bebek Ürünleri Sertifikası
Vegan Yatak ve Yastık Sertifikası
Vegan Bahçecilik Ürünleri Sertifikası
Vegan Aksesuar Sertifikası
Vegan Seyahat Ürünleri Sertifikası
Vegan Elektronik Ürünler Sertifikası
Vegan Ofis Malzemeleri Sertifikası
Vegan Dekorasyon Ürünleri Sertifikası
Vegan Sertifikası

V-MARK HAKKINDA

BELGELENDİRME

VEGAN ETİKETİ

VEGAN KRİTERLERİ

SERTİFİKA SÜRECİ

VEGAN TESTLERİ

VEGAN GIDA

VEGAN İLAÇ

VEGAN KOZMETİK

VEGAN SPOR

VEGAN TEKSTİL

VEGAN TEMİZLİK

Site içinde ara